• Redactia De prin Cluj

TRAGEDIA din spitalul din Suceava. Bolnavii nu primesc tratament sau mâncare: „Cum îi salvăm?!”

Suceava este primul oraș care a fost izolat din cauza numărului mare de infectați cu coronavirus, dintre care, majoritatea sunt cadre medicale.


Diverse mărturii au început să circule pe rețelele de socializare cu privire la condițiile în care sunt nevoiți să trăiască pacienții internați la spitalul din Suceava. Oamenii se plâng că nu primesc nici tratamente pentru afecțiunile lor, nici mâncare. Una dintre cele mai cunoscute bloggerițe din România, Prințesa Urbană, a povestit tragedia socrului său, internat de luni la Suceava.„Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava. Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Ştim de la el, am vorbit cu el constant până astă seară la 8. Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi. Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament. Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). Ştim de la el. De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon. Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă. De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii? Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă. Soția lui, contact direct, nu reușește să dea de nimeni de la DSP să ceară să fie testată. Are și ea febră, e izolată la domiciliu. Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc. Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație? De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol”, a povestit Prințesa Urbană, scriitoarea Ioana Macoveiciuc pe pagina ei de Facebook.


După ce a făcut postarea pe rețelele de socializare și a fost distribuită de mii de persoane, tatăl ei a primit și tratament și mâncare.


„Tatăl soțului a reușit să treacă peste noapte, la ora 2 a fost văzut de un medic care i-a luat glicemia și i-a făcut insulina, a primit și o cană cu ceai și o felie de pâine. Este în continuare slăbit și nu respiră bine, însă nu este mai rău. A vorbit soacra mea cu el la telefon. Ea este acasă, face în continuare febră moderată și a început să tușească. Amândoi par a avea COVID, însă nu au fost testați încă”, a adăugat scriitoarea.


Oamenii apelează la presă ca să își spună oful, fiindcă autoritățile nu par să dorească să-i ajute.


„Bunicul meu este internat de o săptămână la Suceava și abia ieri, după ce am alertat televiziunile, a mers pentru prima dată o doctoriță la el și i-a pus o perfuzie. După o săptămână în care nu i s-a dat tratamentul pentru inimă și alte afecțiuni. În tot acest timp nu i-a dat nimeni o lingură de mâncare. Noroc de un coleg de salon care i-a mai dat câte o banană sau ce mai avea și el. La Suceava pacienții sunt lăsați să moară de foame. Nu au parte de minimum de îngrijire”, a povestit Diana Tugulea pe rețelele de socializare. Ministrul de Interne a anunțat luni seară că a fost emisă Ordonanța Militară numărul 6, prin care municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală.


101 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com