• Redactia De prin Cluj

Târgul Coaselor de la Negreni ar putea fi ANULAT!

Târgul Coaselor, varianta de primăvară a celebrului Târg de la Negreni, ar putea să fie anulat din cauza restricțiilor impuse de pandemie de coronavirus.


Târgul Coaselor, varianta de primăvară a Târgului de la Negreni, însă de dimensiuni mult mai reduse, ar putea să fie anulat în acest an.


„Da, sunt șanse mari să se anuleze, dar mai așteptăm. Să vedem ce va fi”, au declarat organizatorii pentru De Prin Cluj.


Târg cu o tradiție de secole

Târgul cu o tradiţie de câteva secole se organizează in primăvara fiecărui an, în al doilea sfărşit de săptămănă al lunii iunie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni. Satul este aşezat pe drumul european E60, la 10 km de Piatra Craiului, spre Cluj. Târgul poartă denumirea “Târgul coaselor” deoarece marchează începutul cositului.


Târgul are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte. O importanţă mai mare are cealaltă parte unde se pot găsi diferite antichităţi, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, unelte, picturi etc. Cei interesaţi pot petrece mai multe zile plimbăndu-se printre aceste obiecte. Târgul se bucură de o popularitate foarte mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest, chiar şi din America.

251 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com