• Redactia De prin Cluj

Proiectul Centurii de Sud a Floreștiului NU a murit! Șulea: „Nu e abandonat!”

Proiectul Centurii de Sud care va face legătura între Florești și Cluj și care este blocat mult timp nu a fost abandonat. Autoritățile locale vor să reia licitația cât de curând.


Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a declarat că îndată ce vor fi soluționate problemele legale, se va face o nouă licitație pentru Centura Ocolitoare de Sud.


„Acel proiect cu sensuri giratorii, lărgire străzi etc, etc nu e abandonat! Doar că din punct de vedere juridic suntem blocați într-o serie de procese cu fostul executant. Se va relua licitația și mergem înainte. Doar că durează. Între timp am preferat să asfaltăm ceea ce există deja”, a explicat Horia Șulea pentru De Prin Cluj.


Între timp, s-au făcut lucrări de asfaltare în zonă, iar în cel mai scurt timp se va crea o linie de autobuz care să deservească floreștenii din zonă.Horia Şulea, primarul comunei Floreşti din judeţul Cluj, a demarat în 2016 construirea unei centuri. La finele lunii aprilie 2016, primarul comunei Florești a anunțat că firma lui Nicolae Petri, Diferit SRL, va executa noul drum de legătură cu oraşul Cluj - Napoca. Aceasta oferise cel mai mic preţ, 28,4 milioane lei, în cadrul licitaţiei la care se mai înscriseseră alţi opt constructori, printre care nume mari precum italienii de la Tirrena Scavi şi austriecii de la Porr.


După doi ani și jumătate au început lucrările, care însă s-au oprit în scurt timp. Constructorul Diferit SRL a dat în judecată Primăria Floreşti.


Problema des întâlnită la marile proiecte de infrastructură se pare că nu a ocolit nici comuna clujeană: constructorul solicită mai mulţi bani şi extinderea perioadei de execuţei a lucrărilor.


Astfel, firma Diferit a cerut o suplimentare a sumei a sumei oferite de către ei, invocând scumpirea materialelor, scumpirea forţei de muncă, doar că în contractul de încredinţare se specifica clar: preţul este fix până la terminarea lucrării. Pe lângă reanalizarea preţurilor, constructorul a mai cerut și prelungirea termenului contractual.

Horia Șulea nu a mai așteptat decizia instanței și a reziliat unilateral contractul în 25 septembrie 2018, promițându-le floreștenilor că va organiza o nouă licitație.


Primăria Florești a pierdut definitiv în instanță acțiunea ce viza rezilierea contractului cu executantul lucrărilor pentru Drumul de legătură Sud.


Prin decizia din 28.11.2018, instanța a dispus suspendarea notificării de reziliere a contractului încheiat între comuna Florești, reprezentată de Horia Șulea și firma Diferit SRL.


392 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com