• Redactia De prin Cluj

Orașul Huedin va avea, în sfârșit, gaz. În primăvară încep lucrările

După opt ani de piedici birocratice și legislative, Primăria Huedin a reușit în cele din urmă să încheie un contract de concesiune cu o firmă care va introduce conductele în oraș și va asigura distribuția gazului.

Huedin este singurul oraș din județul Cluj care nu este racordat la gaz. Oamenii din zonă încă își fac foc în sobă, pe lemne pentru a se încălzi, iar pentru gătit folosesc butelii cu gaz. De asemenea, această problemă aduce după sine o alta, și mai mare: orașul din punct de vedere economic este aproape mort. Din fericire, după ani întregi de lupte, mai este puțin până și Huedinul va avea gaz.


„Urmează spre anul viitor cireașa de pe tort care a fost visul meu de la început și, anume, să introducem gazul în zona noastră pentru că suntem extreme de defavorizați din punct de vedere economic. Suntem singura parte a județului Cluj pe care Revoluția a lovit-o fără gaz. Este un vis nu neapărat pentru încălzire, ci pentru dezvoltare economică în perspectivă. Nu a fost ușor. A fost chiar o muncă titanică pentru a ajunge la normalitate, în timp”, a declarat Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin.


Lipsa gazului influențează negativ orașul din punct de vedere economic. Locurile de muncă nu sunt foarte variate, iar gazul ar atrage compacii care ar genera locuri de muncă, astfel încât să aibă tinerii posibilități să se angajeze chiar în Huedin, să nu fie cu toții nevoiți să migreze spre Cluj-Napoca.


„Sunt investitori care se interesează de Huedin și așteaptă să fie introdus gazul, fiindcă din punct de vedere strategic zona este foarte bună. Avem o firmă care în urmă cu 7-8 ani a cumpărat 40 de hectare de teren pentru a deschide o filieră la noi. Firmele ar genera cel puțin 300 de locuri de muncă, ceea ce e foarte mult în orașul nostru. Există locuri de muncă în comerț. Degeaba se spune că nu sunt locuri de muncă. Sunt, dar nu foarte bine plătite. Problema este migrația forței de muncă tinere și bine pregătite”, a adăugat Moroșan.

1061 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com