• Redactia De prin Cluj

O femeie cu CORONAVIRUS a ajuns „din greșeală” la spitalul din Huedin. Ce spun autoritățile locale

O femeie infectată cu coronavirus a ajuns la spitalul din Huedin vineri seara. Femeia a fost trimisă acolo pentru a fi tratată pentru alte afecțiuni.


Femeia inițial s-a prezentat cu alte probleme de sănătate la Cluj. Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie au trimis-o la Huedin pentru tratament, fiindcă unitatea medicală ar urma să fie transformată în loc de tratare a persoanelor infectate cu coronavirus.


Astfel, odată ajunsă la spitalul din Huedin, femeia a început să prezinte simptome specifice infecției cu COVID-19.

Spitalul Orășenesc Huedin

Mircea Moroșan, primarul orașului, a declarat că au fost luate toate măsurile necesare, iar Direcția de Sănătate Publică a fost anunțată.


„Cazul a fost transferat de la Cluj, o femeie de 70 de ani care avea o boală pulmonară pentru că Spitalul de Pneumoftiziologie va fi pregătit pentru pacienții infectați cu coronavirus. Cazul respectiv a ajuns vineri la Spitalul Orășenesc Huedin. Sâmbătă cazul s-a agravat, cei de la noi au suspectat că ar putea fi infectat cazul cu coronavirus și l-a trimis înapoi la Cluj. Duminică a fost confirmat cazul cu coronavirus. S-a făcut o anchetă epidemiologică ieri (n.red. duminică) la Spitalul Orășenesc Huedin, a fost informată Direcția de Sănătate Publică care astăzi (n.red luni) va veni la noi și va testa personalul medical care a avut contact direct cu persoana respectivă”, a explicat Mircea Moroșan.

1155 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com