• Redactia De prin Cluj

Mic dejun sănătos. Cum poți slăbi de la prima masă a zilei

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, o spun specialiștii. Este recomandat să fie cât mai sațios, pentru a ne da energie pe parcursul zilei. Știați însă că puteți slăbi măncând micul dejun care trebuie?


Alexandra Bugnar, nutriționist, ne recomandă ce să mâcăm la micul dejun care să ne ajute să și slăbim.


„Ne aflăm într-o perioadă în care avem mai mult timp de petrecut alături de cei dragi și mai mult timp pentru noi. Este un moment bun să reflectăm asupra lucrurilor pe care în mod normal nu le facem din diverse motive: nu am timp, vreau să dorm mai mult, o las pe mâine sau pe mai târziu. Cu siguranță toate aceste scuze sunt și printre preferatele celor care își propun de mult timp să facă o schimbare în stilul lor de viață. Am decis să vorbesc astăzi despre o mică schimbare în alimentaței care pe termn lung are efecte extraordinare. Este vorba despre micul dejun, masa atât de neglijată de mulți dintre noi. Deși la început pare dificil obiceiul de a mânca dimineața, dacă ne impunem să nu treacă nicio zi fără a servi ceva la cel mult două ore de la trezire, în câteva săptămâni va deveni automat o obișnuință. O veți simți ca pe o nevoie a organismului și veți beneficia de mult mai multă energie și stare de bine pe parcursul zilei. Un mic dejun sățios ne ajută să consumăm în medie cu 100 de kcal mai puțin pe zi, suficient pentru a ajuta la pierderea a 5 kg pe an! În plus, un mic dejun potrivit accelerează metabolismul, oferă combustibil corpului și creierului și ne ajută să ne menținem o greutate optimă”, a explicat nutriționistul.
CLICK AICI pentru a vedea câteva propuneri pentru un mic dejun care vă va satisface papilele gustative, dar și nevoile energetice.


70 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com