• Redactia De prin Cluj

Mai mulți locuitori din Mociu confirmați cu COVID-19. Au participat la slujbe religioase!

Un focar de coronavirus a izbucnit în rândul baptiștilor din Mociu, după ce s-au făcut slujbe clandestine, cu nerespectarea prevederilor din Ordonanțele militare, care interzic astfel de manifestări. Oamenii credeau că au voie câte 8 persoane la o slujbă, dar acest lucru nu este de fapt permis. 


Totul a pornit de la un asa-zis pastor penticostal din Mociu. Bărbatul a revenit din Anglia, la finele lunii martie și a stat în izolare într-un apartament din comuna Apahida.

Inițial s-a crezut că bărbatul este din Apahida, dar de fapt s-a aflat la ancheta epidemiologică altceva.


În data de 8 aprilie, bărbatul era internat la Clinica de Boli Infecțioase Cluj, cu coronavirus, alături de familia lui. În plus, alte trei persoane, două verișoare și un nepot au fost depistați cu coronavirus și internați, toți din Mociu. 


Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a făcut o anchetă personală și a aflat că pastorul care și-a îmbolnăvit rudele a făcut slujbe în toată această perioadă, la care ar fi participat puțini oameni.


Primarul comunei Mociu, Vasile Focşa, a declarat că totul s-a petrecut la biserica baptistă, unde pastorul a interpretat ordonanțele militare.


Mai multe informații găsiți pe stiridecluj.ro.


Te-ar putea interesa și: Un sat din Cluj, PLIN de infectați cu coronavirus, din cauza unui bărbat care nu a stat în IZOLARE2167 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com