• Redactia De prin Cluj

INCONȘTIENȚA clujenilor! E STARE DE URGENȚĂ, iar bătrânii se înghesuie la piață - FOTO

Luni a fost declarată stare de urgență în România din cauza numărulului tot mai mare a pacienților infectați cu coronavirus. În ciuda eforturilor supraomenești ale instituțiilor de presă să le atragă clujenilor atenția că este nevoie să stea în casă, în multe zone, cum ar fi piețele, clujenii se adună buluc.


Spre exemplu, deputatul clujean Emanuel Ungureanu a făcut publică o fotografie realizată într-o piață din Mănăștur.


Imaginea a fost surprinsă sâmbătă în Piața "Ion Meșter" din Cluj-Napoca. Zeci de oameni stau înghesuiți la tarabe, în ciuda recomandărilor autorităților publice de a păstra o distanță de doi metri unul de celălalt.
În acest context, deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a făcut un apel la Poliția Locală de a fi prezenți în piețele publice și de a le cere oamenilor să ia distanță față de alte persoane, atunci când se află la cumpărături.


"Fac un apel public la Primăria Cluj să mobilizeze Poliția Locală în piețe și să roage cetățenii să păstreze distanța de siguranță de minim 2 metri atunci când merg la cumpărături. Ideal ar fi să convingem persoanele vârstnice să nu meargă la piață sau hypermarketuri în aceste zile de epidemie" a declarat deputatul USR.


Mai mult, parlamentarul le solicită asociațiilor umanitare din Cluj să îi ajute pe vârstnicii care au nevoie de alimente și medicamente, dar face un apel și către DSP Cluj pentru înființarea unor linii telefonice care să medieze comunicarea dintre voluntari și bătrâni.


"Fac un apel la asociațiile umanitare din Cluj să se mobilizeze pentru a sprijini bătrânii care au boli cronice și au nevoie de alimente și medicamente dar nu trebuie sau nu pot să se deplaseze de la domiciliu. Solicit DSP Cluj să ceară URGENT deschiderea unor linii telefonice gratuite pentru informare și ajutor. Sunt zeci de voluntari care ar dori să ajute dar autoritățile nu apelează în mod organizat la ei!", a adăugat Emanuel Ungureanu.

Mai mulți clujeni s-au plâns de aceeași problemă și încearcă să găsească soluții.


„Nu știu cum e situația prin cartierele voastre, dar în Mănăștur dacă te uiți pe geam, vezi doar bătrâni care se plimbă. Haideți să începem o campanie mai unită! E important să îi facem să conștientizeze. Eu, de exemplu, voi încerca să inițiez o campanie de informare. Degeaba încercîm să le achiziționăm medicamente și alimente, dacă ei tot se plimbă afară”, a scris o clujeană pe Facebook.„La fel și prin Mărăști. Chiar mă uitam pe geam și mai mult sunt oameni în vârstă pe stradă. E rutina de dimineață a multora: merg la cumpărături la ora asta, când de obicei nu sunt aglomerate nici mijloacele de transport. Sunt tare greu de schimbat astfel de obiceiuri, mai ales dacă genul acesta face parte din micile bucurii zilnice”, a adăugat o altă clujeancă.


Vârsnicii nu sunt singurii care dau dovadă de inconștiență.


„La Baza Sportivă Gheorgheni este aceeași problemă. Este plină de tineri cu copii. Ce putem face”, a scris un clujean.De asemenea, clujenii se înghesuie la cumpărături încă de la primele ore ale dimineții

359 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com