• Redactia De prin Cluj

Cum să ţii la distanţă bacteriile şi germenii

Viruşii şi bacteriile se transmite extrem de rapid, iar cei mai expuşi sunt cei are trăiesc împreună într-un număr mare.


De fiecare dată când ieşim din casă ne expunem unor bacterii şi viruşi, iar de multe ori ajung şi în casele noastre. Pentru a elimina cât mai mult riscurile unei îmbolnăviri este foarte important să avem o igenă impecabilă în casă.1. Prosoape curate cât mai des


E foarte important ca prosopul pe care îl folosim să fie cât mai des spălat. Conform specialiştilor, un prosop se foloseşte de maxm trei ori, deoarece este locul perfect unde se pot înmulţii bacteriile. Diferite secreţii şi celule moarte ale pielii, dar şi a altor germeni pot ajunge pe prosop şi crea adevărate infecţii.


2. Lenjeria de pat schimbată săptămânal


Lenjeria de pat reprezintă un al loc unde bacteriile îşi pot face de cap. Pe lenjeria de pat ajung tot felul de uleiul sau creme pe care le folosim înainte de somn, dar şi urme de transpiraţie. Toate pot avea un impact puternic asupra somnului şi pot provoca alergii.


3. Igienizează buretele de bucătărie după fiecare folosire


O altă problemă este legată de buretele de vase pe care îl folosim la bucătărie. Bureţii pot reţine o serie de bacterii periculoase printre care şi salmonella sau E. Coli . E bine să igenizăm burele în special după ce spălăm un vas în care a stat mâncare mai mult.


4. Curăță telecomanda și dispozitivele mici


Telecomanda este aliatul românului. Zeci de oameni au deja un instinct de a deschide televizorul după ce ajung în casă. Unii nici nu se spală pe mâini şi pun deja mâna pe acest obiect mic, dar plin de bacterii. Telecomanda este folosită în general de toţi membrii familiei, iar acest lucru sporeşte şansele de îmbolnăvire în grup. E recomandat ca telecomanda să fie igenizată săptămânal.


5. Igenizarea podelei şi a covoarelor


Agenţii patogeni potenţial periculoşi pot trăi zile întregi pe podeaua din casă şi în covoare. E foarte important să igenizăm podeaua lunar şi să folosim un aparat cu aburi dacă avem în dotare.


Cea mai importantă igenă este cea a mâinilor. E foarte important să ne spălăm des pe mâini pentru a evita contactul cu viruşii şi bacteriile.


Foto: https://www.pexels.com/

21 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com