• Redactia De prin Cluj

Coronavirus ÎNCHIDE universitățile din Cluj!

Atât Universitatea Babeș-Bolyai cât și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca s-ar putea să își suspende cursurile pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus.


UPDATE!


Conducerea UBB s-a reunit astăzi, 10 martie, iar după o ședință de aproximativ 2 ore s-a decis suspendarea cursurilor ca măsură de combatere a noului Coronavirus.


„Se suspendă toate activitățile didactice față în față, precum și alte evenimente derulate în cadrul universității care implică prezența mai mult persoane (conferințe, lansări de carte, prelegeri, work-shop-uri) în perioada 11 - 22.03.2020. Activitățile didactice se vor desfășura în regim online. Facultățile vor folosi platforme e-learning funcționale, alte mijloace de care dispun sau care vor fi puse la dispoziție de DTIC al UBB. Activitățile didactice care nu pot fi desfășurate online vor fi recuperate după un grafic stabilite de fiecare facultate în parte și care urmează a fi comunicat Rectoratului", a transmis UBB.ȘTIREA INIȚIALĂ:


Sursele redacției „De prin Cluj” au anunțat că la nivelul conducerii UBB și UTCN se discută despre o eventuală suspendare a cursurilor pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus.


„Ieri am primit un mesaj pe e-mail între angajații UTCN in care unul dintre prorectori spunea ca daca situatia o va impune, se vor lua măsuri pentru protejarea angajaților și a studenților. În schimb, frecevența la ore este aceeași ca înainte, nu se resimte o scădere a numărului de studenți. Deocamdată nu avem alte informații cum că s-ar suspenda cursurile sau ar trebui să ținem cursuri online”, a declarat un cadru didactic de la UTCN pentru De prin Cluj.


Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" și-a suspendat cursurile încă din data de 3 martie.


Motivele invocate de conducerea universității pentru luarea acestei măsuri sunt următoarele:

- Prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanțul infecției. - Tinerii fac forme ușoare sau asimptomatice, însă datorită mobilității lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecției. - Nivelul de contagiozitate este crescut chiar și în absența manifestărilor clinice.


Vom reveni cu detalii.

1576 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com