• Redactia De prin Cluj

Clujeni, stați acasă! Încă 10 cazuri de infecție cu CORONAVIRUS la Cluj!

Încă 10 clujeni au fost testați pozitiv cu coronavirus. 9 dintre ei se aflau în carantină.


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că, din cele 140 de probe testate ieri, 12 au fost pozitive. Este vorba despre 10 persoane din județul Cluj și doi pacienți din Mureș.


„În acest moment sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca 15 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 din jud. Cluj și o persoană este internată la SCBI Timișoara, numărul total al cazurilor confirmate fiind de 16. Din cele 140 probe testate ieri, 10 au fost pozitive la persoane din Cluj și 2 la pacienți din Mureș", a transmis prefectul Clujului.


Încă 10 cazuri de infecție cu CORONAVIRUS la Cluj

Dintre cei 10 pacienți depistați, 9 se aflau în carantină și o persoană, în auto-izolare la domiciliu.


„În urma testării de ieri 19.03.2020, au fost depistați pozitiv un număr total de 10 persoane din județul cluj, din care 9 erau în carantină (5 femei cu vârsta cuprinsă între 28-47 ani și 4 bărbați cu vârsta între 27-51 ani) și o femeie de 29 de ani aflată în auto-izolare (a călătorit în Austria, Germania), internată la SCBI după ce a prezentat simptomatologie specifică. Toate cele 9 persoane din carantină au fost transportate în condiții de izolare la SCBI Cluj-Napoca, fiind internate pe secția dedicata, asimptomatici", a adăugat Mircea Abrudean.


Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).


De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.


Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.


La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.


Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

12409 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com