• Redactia De prin Cluj

Ce se întâmplă cu ITP-ul? Se prelungește perioada de valabilitate?

În această perioadă în care este indicat să stăm la distanță de ceilalți, șoferii se întreabă ce se întâmplă cu ITP-ul.


O întrebare pe care și-o pun mai toți șoferii este ce se întâmplă dacă expiră Inspecția Tehnică Periodică în această perioadă? Se prelungește valabilitatea?Din păcate, valabilitatea ITP-ului NU se prelungește. Autoritățile nu au luat nicio decizie în acest sens.


Chiar dacă Ordonanță Militară nr.3 din 24.03.2020 limitează circulația persoanelor - inclusiv în intervalul orar 06:00 - 22:00, RAR a emis un comunicat de presă în care se arată că „autoritățile competențe nu au luat nicio decizie care să schimbe în vreun fel legislația în vigoare cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice. Orice decizie care privește activitatea RAR în acest sens va fi comunicată cu celeritate pe toate canalele oficiale."


Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor prin Registrul Auto Român poate dispune inclusiv prelungirea valabilității ITP-ului, că măsură pentru prevenirea aglomerărilor de persoane și implicit a răspândirii coronavirusului, sau în situația „măsurilor excepționale de limitare a circulației persoanelor", atunci când expiră perioada de valabilitate a avizelor, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum.


În ceea ce privește prelungirea valabilității permisului de conducere, acest act întră sub incidența art.12 din Ordonanță Militară nr.3 din 24.03.2020 care spune că „Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate intr-un termen de 90 de zile de la dată încetării stării de urgență."

688 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com