• Redactia De prin Cluj

EXCLUSIV! Casa de Cultură a Studenților Cluj își suspendă activitățile din cauza CORONAVIRUS

Tinerii clujeni care activează în diversele cluburi care aparțin Casei de Cultură a Studenților au fost anunțați că activitățile se suspendă în următoarea perioadă din cauza pericolului cu coronavirus.


Membrii care activează în cadrul Casei de Cultură a Studenților au fost anunțați duminică seara că activitățile în următoarea perioadă se suspendă. Astfel, repetițiile ansamblului de dansuri populare Mărțișorul, dar și întâlnirile Cenaclului Literar Vox Napocensis sau a clului de șah au fost suspendate.

„I-au anunțat aseară târziu că nu vor mai face repetiții din cauza coronavirusului. Nu se știe până când sunt suspendate repetițiile”, a spus o mămică, a cărui copil este dansator la Ansamblul Folcloric Mărțișorul.


Ministerul de Interne a anunţat duminică dimineața că până în 31 martie, toate activităţile la care vor participa mai mult de 1.000 de persoane vor fi interzise. Însă, și pentru activitățile sub 1.000 de persoane este nevoie de un aviz din partea Direcției de Sănătate publică.


„Conform hotărârii MAI, evenimentele peste 1.000 de persoane nu se mai organizează, iar cele cu mai puține persoane trebuie să depună solicitate pentru obținerea unui aviz după evaluare. Ei depun solicitarea la noi, iar noi, în urma evaluării, vedem dacă se apobă evenimentele sau nu”, a declarat pentru De Prin Cluj Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj.


Directorul Casei de Cultură a Studenților a declarat că urmează să aibă loc o ședință pentru a face cereri în privința organizării diverselor evenimente.


„Dacă nu prezintă acordul DSP, conform directivei, evenimentul nu se poate ține. Având în vedere discuțiile de aseara, nu știu ce șanse sunt. În această dimineață noi avem o ședință de organizare, după care vom face o adresă către DSP și în funcție de răspunsul lor mergem mai departe sau anulăm totul. Nu mai depinde de noi, e decizia DSP”, a declarat Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților.


214 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com