• Redactia De prin Cluj

11 locuri din Cluj PERFECTE pentru o întâlnire romantică de 8 martie

Goana după cadouri de 8 martie este mereu obositoare. Dar, în locul unui pachet frumos împachetat, câteva amintiri create în unele dintre cele mai romantice din Cluj pot să fie cadoul perfect pentru persoana iubită.Clasica Cetățuie te așteaptă cu răsărituri și apusuri de soare încântătoare. Îți poți începe și încheia relația de o zi sau de o viață cu orașul, aici, pe Cetățuie. Treptele, băncile și aleile ce străbat Cetatea Norilor sunt martori tăcuți și discreți a numeroase povești de iubire ce s-au înfiripat la Cluj.


Poți să îți lași pașii să te poarte pe aleile Parcului Central, înspre Lacul Chios. Aici poți admira de pe margine frumoasele lebede și rățuștele de pe insulă sau te poți plimba cu barca. De altfel, la Clădirea Casino se oficiază cununii civile, iar foișorul din parc este și el faimos pentru surprinderea unor astfel de momente romantice.


Grădina Botanică e un alt loc ce îmbie la visare și lungi plimbări în natură. Grădina Japoneză, aranjată în stilul tradițional gyo-no-niwa, serele, Grădina Romană sau Turnul de Apă sunt câteva dintre locurile ce emană romantism.


Însă o plimbare sau câteva clipe petrecute pe o bancă pot fi la fel de încântătoare. Parcul Etnografic ne întoarce puțin „la rădăcini”, pentru romanticii cu picioarele pe pământ, în stil tradițional.


Știai că avem și în Cluj un pod cu lacătele iubirii?

Este vorba de Podul Elisabeta. Se spune că pe acest pod își dădeau întâlnire, la începutul secolului trecut, soldații din garnizoana de pe dealul Cetățuia cu fetele tinere din oraș. Deși aspectul vizual actual al podului nu inspiră prea mult romantism, povestea locului a rămas în conștiința comună a clujenilor.


Dacă vorbim despre străzi romantice, vom da un vot, desigur, străzii Andrei Șaguna. Recent, ne-am îndrăgostit și de strada Arany János, cea de lângă Parcul Central, iar strada Galileo Galilei te transpune într-o altă lume.


Îndrăgostiții de istorie pot parcurge la pas zona vechiului zid al cetății (strada Potaissa, strada Fortăreței, strada Inocențiu Micu Klein), înspre Universitatea Babeș-Bolyai și Biserica Reformată de pe Kogălniceanu, cu un moment de răgaz la Turnul Croitorilor.


Pentru plimbări cu adevărat lungi și romantice, malul Someșului devine prieten de nădejde. De la an la an, Someșul e tot mai prietenos cu cei care aleg să se plimbe pe marginea lui.

187 afișare0 comentariu

©2020 by De prin Cluj. Proudly created with Wix.com